Wie zijn we?

Nijmeegs Studenten Golf Genootschap


Geschiedenis
Het Nijmeegs Studenten Golf Genootschap (hierna: NSGG) is in 1992 opgericht door een groep vrienden die een passie deelden voor de golfsport. Het afstuderen van deze club vrienden betekende ook een (tijdelijk) einde voor de vereniging.

In 2002 hebben een nieuwe groep enthousiaste Nijmeegse studenten een doorstart gemaakt. Sindsdien is het NSGG uitgegroeid tot een van de grootste studentengolfverenigingen van Nederland met een grote groep actieve leden.

In 2008 was het NSGG betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Studenten Golf Vereniging (NSGV) en maakt hier sindsdien deel van uit. Deze vereniging fungeert als overkoepelend orgaan van alle Studenten Golf Verenigingen in Nederland, heeft een centrale ledenadministratie en draagt o.a. zorg voor de (goedkope) NGF handicapregistratie van haar leden.

Heden
Het NSGG telt momenteel ongeveer 50 leden en is in de eerste plaats een sportvereniging. Als gevolg van het sociale en ongedwongen karakter van de golfsport heeft het NSGG echter ook de sfeer van een gezelligheidsvereniging.

Golf heeft helaas vaak nog het imago een elitaire sport te zijn die per definitie erg duur is om te beoefenen. Tegenwoordig groeit de sport in Nederland erg hard en is ze zeer populair in alle lagen van de samenleving. Daarnaast hoeft golf absoluut niet veel geld te kosten. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar het hoeft geen dure sport te zijn. Een beginnersset is bijvoorbeeld ongeveer even duur als een hockeystick en als lid van het NSGG kun je elke maand voor slechts €12,50 9 holes lopen op Het Rijk van Nijmegen.

Het NSGG heeft de dus ook zeer reële doelstelling om de golfsport op een gezellige een betaalbare wijze aan te bieden aan studenten.

Bestuur

Mathieu Bosma – Voorzitter

Mathieu vervult dit jaar de taak van voorzitter. Het komend jaar zal hij het NSGG vertegenwoordigen tijdens officiële gelegenheden, het contact met externe partijen onderhouden en zorg dragen voor het soepel verlopen van de dagelijkse bezigheden van het bestuur.

Diederik Breeuwsma – Secretaris

Diederik zal dit jaar de functie van secretaris vervullen.

Victor Steegh – Penningmeester

Victor Steegh zal dit jaar de functie van penningmeester invullen.

>> Oud Besturen <<