Het Rijk van Nijmegen

Nijmeegs Studenten Golf Genootschap

het rijk van nijmegen logo

Het Rijk golfbanen
Het Rijk bestaat uit 4 golfclubs verspreid door Nederland genaamd Het Rijk van Margraten, Het Rijk van Sybrook, Het Rijk van Nunspeet en Het Rijk van Nijmegen.  Wij als NSGG spelen al sinds jaar en dag op Het Rijk van Nijmegen. Deze prachtige golfclub ligt in Groesbeek, wat slechts enkele minuten van Nijmegen ligt. Met een rechtstreekse bus ben je er zo en is het dus voor studenten makkelijk te bereiken.
Het NSGG manifesteert zich zoals gezegd al langere tijd op de baan van het Rijk. Dit heeft veel te maken met de diversiteit van de holes, goede kwaliteit van de lessen, de bereikbaarheid en de gezellige sfeer. Voor een plattegrond van de holes klik hier!

De faciliteiten
Met 45 holes biedt Het Rijk van Nijmegen veel afwisseling. De golfbaan bestaat uit 18 holes genaamd de Nijmeegse baan, deze baan ligt aan de kant van Nijmegen zoals de naam al zegt, en 27 holes aan de kant van Groesbeek genaamd de Groesbeekse baan. Ook is er een pitch en put baan genaamd ’t Siepke. Alhoewel beide banen bij dezelfde club behoren hebben ze ieder een eigen karakter. Zo is de ene een stuk heuvelachtiger en heeft de ander meer bos.
Naast de baan is er ook een prachtig clubhuis met restaurant en golf shop. Het clubhuis is modern en gezellig ingericht en bied naast een goed restaurant ook een lounge aan. Daarnaast is er een groot terras aanwezig dat, zodra de zon uitbreekt, veel mensen aantrekt. De driving range, die zich op enkele meters van het clubhuis bevind, heeft twee verdiepingen en is grotendeels overdekt waardoor het ook mogelijk is om met slecht weer een balletje te slaan!

Lidmaatschap Het Rijk van Nijmegen
Als lid van het NSGG kun je voor een zeer schappelijke prijs volwaardig lid worden van Het Rijk van Nijmegen. Het entreegeld wordt dan kwijtgescholden en afhankelijk van je leeftijd betaal je dan tussen de 200 en 375 euro lidmaatschapsgeld per jaar. Als volwaardig lid van Het Rijk van Nijmegen mag je onbeperkt gebruik maken van alle 45 holes en zijn alle NSGG activiteiten op de baan van Het Rijk van Nijmegen (zoals de maandbeker) gratis!
De greenfee voor 18 holes bedraagt normaliter in het weekend €67,50. Je hebt de kosten van het volwaardige lidmaatschap er dus zo uit! Heb je nog vragen hierover? Mail dan naar hetnsgg@gmail.com

Voor meer informatie over golfbaan Het Rijk van Nijmegen kun je hier klikken.