Activiteiten

Nijmeegs Studenten Golf Genootschap

MAANDBEKER
Iedere maand organiseren we een gezellige 9-holes stableford wedstrijd waarbij de leden strijden om de felbegeerde NSGG Maandbeker.

Het programma ziet er als volgt uit:
We verwelkomen alle deelnemers met een kop koffie of thee in het clubhuis van het Rijk van Nijmegen waar de opening van de Maandbeker plaatsvindt. Na de opening en bekendmaking van de flightindeling, is er de mogelijkheid om in te slaan op de driving range en vervolgens vertrekken we naar de teebox. De flights vertrekken één voor één voor het spelen van 9 holes op een van de banen en bij binnenkomst verzamelen we weer in het clubhuis. Daar rekenen we onder het genot van een drankje de scores uit en diegene met de meeste punten gaat er met de titel, het groene jasje en een leuke prijs vandoor. De kosten voor de Maandbeker bedragen €12,50 en voor leden van het Rijk is de deelname gratis.

LESUURTJES
Elke maand organiseert het NSGG een of twee lesuurtjes voor haar leden. Deze lesuurtjes worden verzorgd door pro Cees Adams en vinden plaats op Het Rijk van Nijmegen. Aan deze lesuurtjes kun je als NSGG lid gratis deelnemen, maar het is wel noodzakelijk je voor deze les in te schrijven.

BORREL
Naast de gezellige momenten en ontmoetingen op en rond de golfbaan, is er iedere tweede woensdag van de maand voor alle leden die zin hebben vanaf 21:00 uur een borrel in onze stamkroeg Café Sint Anneke. De eerste paar rondjes zijn in elk geval op rekening van het NSGG!

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN
Ieder jaar worden de  NSGG clubkampioenschappen georganiseerd, de ideale gelegenheid om eens te bepalen wie de beste golfer of golfster van het NSGG is. De wedstrijd zal worden gespeeld in juni en bestaat uit 18 holes bruto strokeplay. Degene die de minste slagen nodig heeft mag de titel dus op zijn/haar naam schrijven. Ook is er een prijs voor degene met het meest aantal stableford-punten en natuurlijk de neary en longest drive. Deze wedstrijd is geschikt voor alle leden van het NSGG met minimaal baanpermissie en staat los van de NSGG Maandbeker.

TOERNOOIEN SGV’S
Net zoals het NSGG het NSGG Open organiseert, organiseren de andere studenten golfverenigingen van Nederland ook grote toernooien. Bij bekendmaking van de data worden deze vermeld in de agenda.